Cabinetmanager in de wereld van machinebouwers!

Bij het ontwerpen en produceren van geautomatiseerde systemen en machines worden machinebouwers geconfronteerd met verschillende uitdagingen op het gebied van electrical engineering en het bijhorende onderhoud van machinepark.

Wat zijn de uitdagingen voor een machinebouwer?

Machinebouwers krijgen op vlak van electrical engineering te maken met héél wat uitdagingen

  1. Energiezuinige systemen
    Machines moeten de perfecte balans vinden tussen prestaties enerzijds en duurzaamheid anderzijds. De druk om machines energiezuiniger te maken om kosten te besparen en de milieueffecten te verminderen is groot. Machinebouwers hebben dus nood aan energiebesparende technologieën, efficiënte motoren en regelsystemen. 
  2. Complexiteit
    De functionaliteit van machines worden complexer en dat geldt meteen ook voor de elektrische systemen. De fouttolerantie ligt héél laag, want er wordt hard gestuurd op OEE (Overall equipment efficiency). Het inbouwen van diagnostische mogelijkheden kan helpen bij het snel identificeren en oplossen van storingen. Dit vermindert de downtime van de machine en verbeterd de efficiëntie.
  3. Normering
    Machinebouwers opereren wereldwijd, waar elektrische normen en voorschriften sterk variëren. Dit vergt veel product- en marktkennis en brengt vaak een berg aan documentatie met zich mee op vlak van elektrische veiligheid, EMC en andere aspecten. 
  4. Veiligheid
    Het waarborgen van de veiligheid van de operatoren en de machines is cruciaal. Het inbouwen van veiligheidssystemen zoals lichtschermen, noodstopschakelaars en andere zorgen er voor dat de elektrische schema's voldoen aan relevante veiligheidsnormen. 
  5. Automatisatie en innovatie
    Als machinebouwer moet je expertise hebben in het ontwikkelen van geavanceerde besturingssystemen en vergt dus diepgaande kennis van PLC's, HMI's, motion control, ... 
    Daarbovenop komen ook nieuwe innovaties. Het omgaan met op AI gebaseerde systemen, robotica en IoT integratie vereist innovatief denken. 
Wij hebben onze machines wereldwijd staan. De voorbije jaren hebben we hard ingezet op remote access en remote assistance. Onze klanten doen zelf aanpassingen binnenin de elektrische kast. Dit maakt het complexer om voor iedere machine de laatste technische documentatie te hebben. 

Een cruciaal gegeven bij deze uitdagingen na het installeren van de machines is de documentatie. Verschillende documenten moeten goed kunnen bewaard worden en zeker up to date gehouden worden. Digitalisering en een goed platform is hier de oplossing en dat is waar CabinetManager een belangrijke rol speelt als oplossing voor technische zorgen. 

Download nu onze whitepaper om meer te leren over deze case.

Download PDF
Dylan Caufrier
Zaakvoerder